Lakritsainen laskiaispulla

Laskiaispulla lakritsi-mantelimassalla ja -kermalla täytettynä
Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén tuli toiseksi TV-ohjelmassa "Koko Ruotsi Leipoo" vuonna 2013. Fredrik on intohimoinen leipoja, joka bloggaa Allas -aikakauslehden nettisivuilla ja on kirjoittanut kirjan Fredriks Fika - Bakat med glädje.

Ingredienser

  • Pullat
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl maitoa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 0,5 tl suolaa
  • 1,5 dl kidesokeria
  • 14 dl vehnäjauhoja (n. 850 g)
  • 1 rkl murskattua kardemummaa
  • 1 kananmuna voiteluun
  • Lakritsi-mantelimassa
  • 100 g kuorellisia manteleita
  • 90 g tomusokeria
  • 10 g calabrialaista lakritsipulveria
  • 1/2 tl salmiakkisuolaa
  • 1 kananmunan valkuainen
  • Muutama tippa mustaa geeliväriä, jos tahdot todella mustan lakritsi-mantelimassan
  • Lakritsikerma
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl aasialaista lakritsipulveria
  • 1 tl vaniljasokeria

Tillagning

  • Pullat
  • 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (n. 30 astetta).
  • 2. Jauha hiiva kulhoon ja sekoita se lämpimän maidon kanssa.
  • 3. Lisää maitoon myös huoneenlämpöinen voi, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Säästä osa jauhoista leivontaan. Työstä ainekset yhdessä pehmeäksi taikinaksi.
  • 4. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin kaksinkertaiseksi. Sopiva kohoamisaika on 40-120 minuuttia kohotuspaikan lämpimyydestä riippuen.
  • 5. Nosta kohonnut taikina kulhosta jauhotetulle tasolle ja jaa se 20 osaan. Pyörittele taikinasta pullia ja laita ne leivinpaperilla peitellylle uunipellille.
  • 6. Peitä pullat liinalla ja anna niiden kohota n. 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • 7. Voitele pullat kananmunalla.
  • 8. Paista pullia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia kunnes ne ovat väritykseltään kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä ritilän päällä.
  • Lakritsimantelimassa
  • 9. Murskaa mantelit hienoksi jauheeksi tehosekoittimessa. Lisää sokeri, lakritsipulveri ja salmiakkisuola, sekoita kananmunanvalkuaisen kanssa. Voit lisätä joukkoon halutessasi myös muutaman tipan mustaa geeliväriä.
  • 10. Leikkaa pullien yläosat kansiksi. Kaiverra pullien sisälle pieniä koloja mantelimassaa varten.
  • 11. Muussaa mantelimassa pullista kaivetun taikinan kanssa, lisää seokseen myös hieman kermaa oman mieltymyksesi mukaan.
  • 12. Vispaa erikseen vaniljasokeri, kerma ja lakritsipulveri pehmeäksi vaahdoksi.
  • 13. Täytä pullat mantelimassalla ja kermavaahdolla. Ripottele kansien päälle lopuksi hieman lakritsipulveria ja nauti!
Lakritsainen laskiaispulla - Laskiaispulla lakritsi-mantelimassalla ja -kermalla täytettynä

PRODUKTER I RECEPTET

Out of stock

Ruoanlaitto ja leivonta

Lakritsijauhetta Kalabriasta

11
Out of stock

Ruoanlaitto ja leivonta

Aasialainen lakritsijauhe

9