Pääsiäiskakku

Gluteeniton pääsiäiskakku lakritsin ja passionhedelmien kera
(1 kakku)
Annelie Andersson

Anneli Andersson

Annelie Andersson pitää yllä Blomster & Bakverk -blogia, jossa yhdistyvät leivonta, kasvisruokareseptit sekä puutarhavinkit - aina kauniiden kuvien havainnollistamana.

Ingredienser

  • Blondie-pohja
  • 120 g sulatettua voita
  • 3 kananmunaa
  • 180 g (2 dl) hienoa raakaruokosokeria
  • 55 g (1 dl) riisijauhoa
  • 40 g (1 dl) mantelijauhoja
  • 1,5 tl calabrialaista lakritsipulveria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g valkosuklaamurskaa
  • Valkosuklaamousse-passionhedelmätäyte
  • 6-8 kpl passionhedelmiä (n. 140 g mehua)
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 kananmuna + 1 keltuainen
  • 2 liivatelehteä
  • 2,5 dl vispikermaa
  • 10 kpl Hyvää Pääsiäistä-manteleita (n. 1 dl murskaa)
  • Lakritsi-mantelikreemi (koristeluun)
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 rkl mantelivoita
  • 2 tl aasialaista lakritsipulveria
  • 150 g tomusokeria
  • 0,5 dl kermaa

Tillagning

  • Blondie-pohja
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Käytä muottia, jonka halkaisija on 18 cm ja jossa on joko irrotettavat reunat tai pohja. Jos käytät irrotettavareunaista muottia, peitä sen pohja leivinpaperilla. Muottia ei tarvitse voidella.
  • Sulata voi ja aseta se sivuun jäähtymään. Ota esille kulho ja lisää siihen kananmunat, raakaruokosokeri, riisi- ja mantelijauhot, lakritsipulveri ja suola. Lisää sitten sulatettu voi ja sekoita paksuksi ja tasaiseksi taikinaksi. Murskaa valkosuklaa ja lisää sekin taikinaan.
  • Kaada taikina muottiin ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Huomaa, että kakkupohja saa jäädä keskeltä hieman löysäksi. Anna jäähtyä ja laita pohja sitten jääkaappiin viilenemään.
  • Täyte
  • Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi niiden sisältö pieneen kattilaan. Kuumenna muutaman minuutin ajan. Kaada sitten seos pienireikäisen siivilän läpi siementen ja hedelmälihan poistamiseksi. Paina siivilää vielä lusikalla ja yritä saada n. 140 g sileää passionhedelmämehua. Säästä osa siemenistä kakun koristeluun pesemällä ja laittamalla ne lautaselle kuivumaan. (Loput siemenet ja hedelmälihan voit säilöä purkissa vaikkapa smoothieta, hedelmäsalaattia tai chiavanukasta varten. Anna siivilöidyn mehun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
  • Valmistele vesihaude kaatamalla vettä kattilan pohjalle ja sovittamalla sen päälle kuumuutta kestävä kulho (joka ei saa kuitenkaan koskettaa vettä). Ota kulho pois kattilan päältä ja laita vesi kiehumaan. Kun vesi on kiehuvaa, ota kattila liedeltä ja laita kulho uudelleen sen päälle. Kaada valkosuklaamurska kulhoon ja sekoita lastalla, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Nosta sitten kulho kattilan päältä ja anna jäähtyä.
  • Myös seuraavassa vaiheessa käytetään vesihaudetta. Ota esille sopivan kokoinen leivontakulho ja lisää siihen kananmuna ja keltuainen. Aseta kulho vesihauteen päälle ja sekoita kananmunia, kunnes seos paksuuntuu ja muuttuu kiiltäväksi. Ole varovainen, ettet pidä munia liian suuressa lämmössä, jottet tee niistä vahingossa munakasta. Kun munaseos on valmis, nosta kulho kattilan päältä ja aseta se sivuun.
  • Purista vesi liivatelehdistä ja lisää ne munaseokseen yksi kerrallaan. Sekoita, kunnes ne ovat liuenneet seokseen kokonaan. Valuta seos sitten välillä sekoittaen sulatettuun valkosuklaaseen. Lisää passionhedelmämehu. Vispaa kerma kuohkeaksi ja kaada se täytteeseen vähän kerrallaan aina välillä sekoittaen. Kääntele ja sekoita täyte tasaiseksi nuolijalla, ja mousse on valmis.
  • Murskaa 10 kpl Hyvää Pääsiäistä -manteleita (n. 1 dl). Kaada puolet moussesta kylmän blondie-pohjan päälle ja ripottele sitten lakritsimantelimurska tasaisesti moussen päälle. Lisää loput moussesta ja kopauta muottia kevyesti pöytää vasten mahdollisten ilmakuplien poistamiseksi. Laita kakku pakastimeen ja anna sen jähmettyä yön yli.
  • Lakritsi-mantelikreemi
  • Vatkaa huoneenlämpöistä voita muutaman minuutin ajan. Lisää mantelivoi ja lakritsipulveri ja jatka sitten vatkaamista. Lisää tomusokeri pienissä erissä. Kaada kerma seokseen hiljalleen, kunnes sen koostumus tuntuu oikealta. Jos koostumus vaikuttaa liian kevyeltä, lisää seokseen tomusokeria. Jos seos on koostumukseltaan liian paksua, lisää kerman tai mantelivoin määrää. Kaada valmis kreemi pursotuspussiin ja anna sen asettua. Testaa kreemiä pursottamalla ensin pieni nokare ja katso, että se säilyttää muotonsa hyvin.
Ota kakku pakastimesta samana päivänä, kuin se on tarkoitus syödä. Muotin reuna kannattaa irroittaa nopeasti pakastimesta oton jälkeen, jotta moussen reunukset säilyvät siiteinä. Jos olet peittänyt muotin pohjan leivinpaperilla, vedä se pois. Aseta kakku tarjoilulautaselle ja laita se jääkaappiin, jotta se voi sulaa hiljalleen päivän kuluessa. Tee lakritsi-mantelikreemi ylhällä ohjeistetusti ja koristele kakku. Jos olet säästänyt passionhedelmän siemeniä, voit ripotella niistä kakun päälle kauniin kuvion. Koristele kakku vielä lopuksi Haupt Lakritsin Hyvää Pääsiäistä - lakritsimanteleilla. Laita valmis kakku takaisin jääkaappin ja ota se uudelleen esille noin tuntia ennen tarjoilua.
Pääsiäiskakku - Gluteeniton pääsiäiskakku lakritsin ja passionhedelmien kera

PRODUKTER I RECEPTET

Out of stock
Out of stock

Ruoanlaitto ja leivonta

Lakritsijauhetta Kalabriasta

11
Out of stock

Ruoanlaitto ja leivonta

Aasialainen lakritsijauhe

9